Agrometeorológia
Mi paradicsomlevet csináltunk. Idén több fajta paradicsommal próbálkoztunk: volt faparadicsom, sárga, szendvics, sárga balkon, koktél. Ezek közül a koktélparadicsom bizonyult a legellenállóbbnak, míg a többi teljesen vagy nagy részben elpusztult (paradicsomvész), addig a koktélból egy tõ se ment ki. A baj az volt, hogy késõn voltak permetezve, na meg a júliusi hûvös, esõzések..
Mi is csináltunk idén elõször ketchup-öt oregánóval, kakukkfûvel, bazsalikom sajnos nem volt, de szerintem nagyon finom lett. Emellett persze készült hagyományos paradicsomsûrítmény is több tíz üveggel. Még most is bõven van a kertben: Link Link Fügébõl is csemegézhetünk: Link Melóban: Link Link Ha elmegy egy autó, jó nagy port kavar: Link (az elmúlt 2 hónapban kb 5mm csapadék hullott) néhány tájkép: Link Link Link Link
Akkor majd élvezhetitek a hideg télen a finom mediterrán-füszeres paradicsomot!
Nekem meg még mindig nem akarnak pirosodni a paradicsomok.

Nekem meg még mindig nem akarnak pirosodni a paradicsomok.

Imént fõztünk be 6 üveg koktélparadicsomot egy kis bazsalikommal és oregánóval fûszerezve. Pikáns.
És mind saját termés.



Mozzarella-paradicsom-bazsalikom megöntve olivaolajjal és balzsamecettel, só, bors

Én inkább a tárkonyt javasolnám....egy kis tárkonyos paradicsomsalátánál nincs is jobb...

Így magában nem, csak fûszernek. Paradicsomlevesbe szoktam tenni alapban. :-) (lehet holnap fõzök is, ma még van lóbab-levesünk
)

Én is nagyon szeretem a paradicsomot. Egy pár csepp olivaolajjal, sok zúzott fokhagymával hintve isteni. :-)))))
Köszönöm a tippet, de ezek bio-paradicsomok;
nem kapnak semmit, csak vízet, napot és egy kis "szeretetet"

